Anders Bruun ska spela sig till VM

I morgon inleds Super cup i bandy.

Då är det tänkt att Västerås SK:s vänsterback, som är tillbaka i landslaget, ska visa att han även är värd en plats i VM-truppen.

- Det är alltid en sporre att spela i blågult och särskilt nu när det väntar ett VM på hemmaplan, säger Anders Bruun

Imorgon spelar Sverige sin första match i Super Cup. Turneringen, som är den sista inför VM, avgörs i Finland och hemmanationen är Sveriges första motståndare.

Västerås SK:s Anders Östling finns inte med på grund av sin okbensskada. Men en som är tillbaka i blågult är Östlings lagkamrat Anders Bruun.

När Sverige förlorade VM-finalen 2004 på Rocklunda var Anders Bruun en av silvermedaljörerna. Efter det så har det inte blivit så många fler landskamper för VSK:s vänsterback, som alltså inte fick vara med att ta guld i Ryssland ifjol.

- Det är klart att jag vill vara med i blågult och ha en ordinarie plats, men jag har väl varit lite ut och in i truppen och i fjol så spelade jag på olika platser i klubblaget och det gäller att man är stabil på den plats som man slåss om i landslaget, säger Anders Bruun.

Helgens Super cup är den stora möjligheten att visa att man är värd en plats i VM-truppen. Och Motalakillen tror sig veta vad förbundskaptenen Anders Jakobsson vill se.

- Jag tror att han kräver att jag spelar stabilt, lugnt, säkert och när lägena kommer så ska jag smälla på lite grann.

Tänker du mer på det defensiva spelet när du spelar i landslaget kontra VSK?

- Nu när det står en VM-plats på spel så vill man ju inte hålla på och fladdra runt och chansa hur som helst. Men det som gör en bra spelare är också den som vågar ta risker, så det gäller att hitta en blandning.

Johan Bengts