Skultunaelever i manifestation till stöd för Pakistan

Nu ska elever i årskurs nio på Persboskolan i Skultuna visa sin solidaritet med det jordbävningsdrabbade pakistanska folket. De ska göra det genom att tälta i den kyliga decembernatten.

Det var för två månaders sedan som jordbävningen drabbade Pakistan och katastrofen var ett faktum. Hela samhällen förintades och många skolbarn fanns bland de döda.

Eleverna i Persboskolan ska med den här tältmanifestationen både samla in pengar genom den norska biståndsorganisationen Feed The Hungry samt försöka förstå vad det pakistanska folket nu går igenom natt efter natt i det allt kallare Pakistan. Marie Heisl är en av de tältande ungdomarna:

-Jag vill veta hur de har det. Att ligga i tält som de gör där nere, eller de kanske inte ens ligger i tält, och veta att den här natten kan jag dö. Mamman ligger där, pappan ligger där, håller om sin familj . Den här natten kanske mitt barn dör, liksom höra deras rop ”nej jag vill inte dö, min familj går bort den här natten”. Det är en hemsk upplevelse och jag vill inte att de ska uppleva det. Därför vill jag hjälpa dem på något sätt, säger Marie Heisl.

Frida Bertilsson berättar att de under natten ska försöka laga den mat som äts i Pakistan. Ett sätt att lära känna landet, menar hon.

Eleverna genomför sin manifestation natten mellan fredag och lördag den här veckan.