Samma försenade tåg, men bara vissa resenärer får rabatt

SJ har, som P4 Västmanland berättat, lovat att kompensera pendlare i Mälardalen för förseningar, genom att betala 30 procent av månadsbiljetten i januari. Men samma rabatt gäller inte för resenärer som köpt sin biljett genom Västmanlands lokaltrafik, VL, trots att de pendlarna åker med samma tåg.

Förhandlingar pågår just nu om att även VL:s resenärer ska kompenseras, något som några pendlare från Arboga till Västerås - som har köpt sitt pendlarkort av Västmanlands Lokaltrafik, VL - tycker är självklart:

- Så förbannad som jag har varit hur länge som helst... det är klart vi ska ha 30 procent minst! Fri månad ska vi ha, säger en pendlare.

- Det är ju SJ:s tåg och Banverkets räls, så vad är det för skillnad? Det är klart vi ska ha kompensation, säger en annan.

När häromveckan SJ gick ut och meddelade att alla som köper kort hos SJ under januari får 30 procent rabatt, så kom det inget motsvarande besked från VL. Men både SJ och VL inser att det vore konstigt om rabatten skulle gälla bara för vissa resenärer. Lars Mattson, VD för VL har goda förhoppningar om att det ska komma ett sånt besked snart, även om han inte kan lova det idag:

- Det är min förhoppning att det ska bli så. Vi tycker att det ska gälla på våra kort också. Det säger Lars Mattson, VD för Västmanlands lokaltrafik.