Köpings kommun upprörda över nej till skylt

Också länsstyrelsen säger nej till Köpings kommun som vill bygga en 24 meter lång och fyra och en halv meter hög skulptur, eller skylt, vid E18.

Skulpturen består av stora bokstäver av metall som bildar ordet ”Köping”.

Tidigare har Vägverket Region Mälardalen sagt nej. Kommunen överklagade beslutet, men fick alltså nej även av länsstyrelsen.

Kommunalrådet Elizabeth Salomonsson i Köping är missnöjd, och menar att skylten inte skulle äventyra trafiksäkerheten, utan snarare tvärtom att det skulle vara en hjälp för folk att hitta till Köping.

Men det tycker alltså inte länsstyrelsen, som menar att den stora skulpturen, eller skylten, skulle äventyra trafiksäkerheten i och med placeringen intill E18 vid infarten till Köping där mycket trafik passerar. Länsstyrelsen motiverar beslutet med att det finns risk att det distraherar trafikanterna.

Skylten skulle vara 24 meter lång och bilda ordet ”Köping” med fyra och en halv meter höga bokstäver, kvällstid skulle den vara belyst.

Kommunen har dock inte gett upp utan kommer att överklaga en gång till, till den sista instansen, som också är Vägverket, fast Vägverket centralt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".