En gripen för skottlossning i Västerås

En person greps på tisdagsförmiddagen som misstänkt för lördagens skottlossning på Pettersberg i Västerås då en 26-årig man sköts i armen.

Mannen greps odramatiskt av polisens utryckningsstyrka i en lägenhet i centrala Västerås, och han är nu misstänkt för mordförsök alternativt medhjälp till mordförsök, enligt förundersökningsledare Bo Forsman. Mannen ska nu höras av polisen.

Fler gripanden kan bli aktuella under dagen. Forsman säger att polisen nu ”tittar på fler personer som kan vara inblandade”.

Det var i lördags kväll som den 26-årige mannen skottskadades. Han fick först hållas nedsövd men som vi berättade i nyheterna igår är läget nu stabilt.

Eftersom det handlar om ett grovt brott och 26-åringen känner sig hotad, finns väktare på plats på centrallasarettet i Västerås för att både 26-åringen och vårdpersonalen ska känna sig säkrare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".