Hebypolitiker vill tala med föräldrar

Kommunfullmäktige i Heby tog aldrig något beslut igår om skolorna i Morgongåva. Frågan om en nedläggning av Ramsjö skola och högstadieflytten in till Heby tärort återremitterades istället. Nu ska politikerna först ha en fördjupad dialog med berörda föräldrar.

Alla partier utom socialdemokrater och vänstern var dessutom överrens om att inrätta ett mellanstadie i Vittinge och att föräldrakontakten nu var ett viktigt nästa steg.

Centerns Annika Krispinsson anser att frågan om nedläggningen av Ramsjö skola och flytten av eleverna över till Centralskolan i Morgongåva gått alldeles för fort. Att beslutet att återremittera ärendet kan innebära en försening av de tänkta åtgärderna får man acceptera, anser hon.

Förslaget att göra om skolan i Vittinge till en skola med allt från förskoleklass till och med sjätteklass innebär att alla tätorter som idag har en skola också i fortsättningen skall få den uppbygnaden. Högstadiekolor skall bara finnas i Heby och Östervåla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".