Missad allsvenska - missräkning för IVH

Efter gårdagens förlust mot Anderstorp stod det klart att Irsta Västerås herrar slutar sjua i hösten division 1.

Säsongens stora mål för IVH, som ifjol spelade i elitserien, var att hamna bland dom fyra första och få spela i allsvenskan efter jul.

Men nu blir det i stället fortsatt spel i ettan.

- En klar missräkning för alla parter, säger fjolårets skyttekung Mattias Fredriksson, som numera ingår i IVH:s herrkommité.

Enligt Mattias Fredriksson så är det en jättestor besvikelse att inte Irsta Västerås lyckades ta sig till allsvenskan, men han tycker inte att kraven på laget var orimliga.

- Nej, absolut inte. Tvärtom. När man har sett kvaliteten på matcherna och motståndet tycker jag absolut att en plats i allsvenskan var ett rimligt krav.

- Det kommer göras en analys under juluppehållet så får vi se vad vi kan förbättra inför våren.

Att Irsta Västerås missar spel i allvenskan kommer ekkonomiskt betyda mindre publik och en sämre produkt att sälja in hos sponsorerna.

Å andra sidan bli resorna något kortare i division 1.

När det gäller den sportsliga biten så kan det i slutändan faktiskt vara en fördel. Om dom allsvenska lagen vill ta sig till elitseriekval måste dom bli sämst fyra.

IVH däremot kan ta bakvägen till elitseriekvalet om dom vinner vårens division 1. Men hur det än går så är det en klar missräkning att IVH missade allsvenskan.

- Vi visste att det skulle bli ett tuffare år med tanke på att vi tog in nya unga spelare. Men vi hade ändå rutinerade spelare kvar i truppen. Tyvärr har vi inte fått ihop det hela och det finns kanske inte en tillräckligt tydlig struktur och det är något som vi får titta på, säger Mattias Fredriksson.

Kommer det rulla några huvuden?

- Nej, det kan jag säga att det inte kommer att göra. Vi har den trupp vi har och den kommer vi jobba vidare med.