Fem nya spelare i Arbogas trupp - Weinstock nöjd med backsidan

Totalt så hann IFK Arboga göra klart med fem nya spelare innan värvningsfönstret stängdes.

Tillbaka i laget är backarna Carl Gunnarsson och Johan Berggren.

- Det ser riktigt bra ut på backsidan, men vi måste hitta några forwards där vi har tappat i slagstyrka, säger Arbogas tränare Ulf Weinstock. 

Omsättningen på spelare i allsvenska IFK Arboga har varit stor den senaste tiden. Laget har tappat både Alexander Semjonovs och Daniel Hermansson, men klubben har också gjort klart med fem nya spelare.

Det handlar om backarna Johan Berggren, lån resten av säsongen från Södertälje, och Carl Gunnarsson, lån januari ut. Båda har sedan tidigare spelat i Arboga.

Dessutom har IFK lånat in de unga anfallarna Niclas Loob, Marcus Weinstock och Per Åslund.

- Om backsidan ser stark ut så har vi tappa i slagstyrka på forwardssidan. Semjonovs och Hermansson ersätter man inte med tre unga grabbar, men däremot så är det tacksamt att de har kommit till oss och breddat truppen, säger Ulf Weinstock.

- Dessutom är de unga och kan komma att utvecklas hos oss.

Arboga ligger efter snart halva säsongen näst sist i allsvenskan med en poäng upp till strecket för att undvika ett ovisst kval. Och för ett bottenlag är det kännbart att mitt under brinnande säsong tappa sina två bästa poängplockare.

- Som tränare så tycker man att det är bedrövligt att mitt i säsongen tappa sån kapacitet. Det är inte det optimala när vi sedan tidigare även har en tunn trupp.

En sista chans för klubbarna att ytteligare stärka truppen inför vårsäsongen kommer i slutet av januari. Och då måste Arboga agera igen enligt Ulf Weinstock för att kunna behålla den allsvenska statusen.

- Vi måste hitta några forwards av lite högre kaliber. Sen får vi se hur långt pengarna räcker. Men marknaden är ju jättedålig och hittar inte elitserielagen några spelare så finns det inte många spelare över till oss heller, säger han.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se