Sten Jakobsson, VD för ABB Sverige

Uppåt för ABB på börsen

Drygt 100 procent har ABBs aktie stigit med det senaste året. Det är tre gånger mer än genomsnittet på Stockholmsbörsen. Sten Jakobsson Vd för ABB Sverige ger sin förklaring till P4 Västmanland:

- Vi har visat en riktigt bra tillväxt samt att orderingången har varit bra.

Anders Andersson på tidningen Privata Affärrer samt P1-programmet Pengar säger till P4 att han tror att ABB-aktien har hittat tillbaka till sitt mer normala läge innan de senaste tuffa åren för ABB runt 2002. Men han hävdar också att det senaste året har ABB skött sig väldigt bra.

Sten Jakobsson berättar också att den så kallade städningen i företaget i och med de skrala åren för några år sedan var väldigt nödvänding och en grogrund för det senaste årets framgångar. Han ser med tillförsikt vidare på 2006 och om han får önska sig något inför det kommande åren så handlar det bland annat om att asbestfrågan löser sig i USA. ABB har ju en pågående stämning mot sig angående Asbestskador som anställda tidigare drabbats av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".