Politiker i protest mot SJ

Tågförbindelserna mellan Stockholm och Västerås måste bli bättre. Det var kravet idag när en grupp riksdags- och kommunpolitiker från länet uppvaktade SJ.

Ulla Persson, socialdemokratiskt kommunalråd i Västerås, som var en av dem som sade sin mening, fick i dag på själva protestdagen smaka på SJ:s förseningar.

- Det började med att det var förseningar från Västerås, men sedan var det ytterligare förseningar innan vi landade på Centralstation i Stockholm, säger Ulla Persson.

Under hösten har pendlare på sträckan inte haft det lätt - försenade tåg, inställda tåg och överfulla tåg har varit vardag.

Problemen har lett till att SJ tvingats kompensera pendlare genom att erbjuda rabatterade pendlarkort. Idag gav SJ en förklaring och löfte om bättring.

SJ säger att de har haft problem, men de lovar mer personal, bättre tåg och järnvägar. Första kvartalet skall det ha blivit bättre, enligt SJ

-Men jag är skeptisk, säger Ulla Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".