Teknikbyn växer allt mer

Teknikbyn i Västerås avslutade fjolåret med 22 procent fler medarbetare än året innan. Det är framför allt nyföretagandet som har gått bra.

- Rekordmånga ansökningar, rekordmånga som antogs, och rekordmånga som verkligen startade upp sin verksamhet efter det att nyföretagarprogrammet avslutats. Det säger Tiina Mykkänen, ledare för tillväxtparken på Teknikbyn.

2005 var det bästa året på länge för Teknikbyn, som då tog rejäl fart igen efter ett par år med en lite försiktigare ökning. En orsak är att konjunkturen är gynnsam just nu.

Men det finns också frågetecken, säger hon.

- Ett orosmoln är att länsstyrelsen har fått minskade anslag för nyföretagandet. Och vi är ganska beroende av hur det går för kommunen och länet eftersom vi får vår finansiering därifrån. Men vi har överlevt hittills och jag är övertygad om att vi kommer att göra det även i fortsättningen, säger Tiina Mykkänen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".