Idrottare från Arboga manifesterar för ny sporthall

Arbogaidrottare manifesterar

På lördagen, 7/1, startar idrottsrörelsen i Arboga en kampanj för att få kommunpolitikerna att besluta om att bygga en ny idrottshall i Arboga.

Klockan 9.00 på morgonen samlas ungdomsidrottare utanför den enda stora idrottshall som finns idag, Sturehallen, för att ta ett stort gruppfoto.

Kampanjen fortsätter sedan under januari med en namninsamling, debattartiklar i lokalpressen och avslutas med ett fackeltåg till rådhuset den 20 januari.

Nicklas Karlsson, innebandyansvarig inom IFK Arboga, säger att lokalbristen gör att det nu inte längre går att ta emot fler barn och unga inom innebandy och handboll, och andra sporter som basket och volleyboll, har helt försvunnit i Arboga.

- Jag tycker att det är beklagligt, vi går ut med att vi ska försöka locka familjer med att flytta till KAK-regionen och till Arboga men vi kan inte erbjuda dem någon form av idrottsverksamhet på grund av att vi nu börjar bli för trångbodda helt enkelt, säger Nicklas Karlsson.

I Arboga finns idag en fullstor plan för innebandy, Nicklas Karlsson jämför det med grannkommunerna Köping, som har åtta och Kungsör som har tre planer.

Planerna på en ny idrottshall i Arboga har funnits i flera år, kommunen har till och med avsatt en del pengar för ett bygge, men något definitivt beslut om var och när bygget ska ske har inte kommit, men det väntas inom kort komma upp för beslut, därav kampanjen från idrottsrörelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".