Nu har Svenska volleybollförbundet vaknat. I ett brev till det internationella förbundet kräver de att Lasse Svenssons avstängning ska upphöra. Foto: Pressens Bild.

Lasse Svenssons kritik gav resultat - nu agerar det svenska förbundet

Den före detta volleybolledaren Lasse Svensson från Västerås, som under fyra år har varit avstängd från det internationella förbundet, ska nu få hjälp av det svenska volleybollförbundet att häva avstängningen.

Lasse Svensson har tidigare kritiserat det svenska förbundet för att dom inte agerat i frågan, men nu kräver förbundet i ett brev att avstängningen ska upphöra.

Det var i slutet av november förra året som volleybolledaren och västeråsare Lasse Svensson tröttnade på att vara tyst.

Det hade då gått fyra år sen han blev avstängd på livstid från sitt uppdrag i det internationella volleybollförbundet efter att ha kommit på kant med dess ordförande Ruben Acosta.

Han hade satt munkavle på sig själv för att inte skada det svenska volleybollförbundet, som han tidigare varit ordförande i.

Men Lasse Svensson tyckte inte att han fick någon hjälp av sitt eget förbund att häva avstängningen och då valde han att gå ut med sin kritik.

Och hans kritik var tuff där han anser att avstängningen är ett justitiemord och att Acostas organisation är korumperad.

Å nu har det Svenska volleybollförbundet till slutt agerat och skrivit ett brev till det internationella förbundet, ett brev som ska skickas den här månaden.

Där står det att dom vill se att Lasse Svenssons avstängning ska upphöra så att han kan fortsätta jobba inom sporten, ialla fall på hemmaplan.

Sedan tidigare har Lasse Svensson fått en muntlig besked att avstängningen är upphörd, men målet är att få det nedskrivet på papper.

Hur det internationella förbundet och dess president Ruben Acosta kommer reagera på brevet, ja det återstår att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".