Utredning om turism får underkänt

”En styrd beställningsprodukt med flera sakfel.” Det säger stiftelsen Westmannaturism om den utredning som gjorts om turismen i Västmanland efter 2006.

Utredningen som presenteras i dagarna skissar en bild av hur länet ska marknadsföras nu när Westmannaturism gått i graven.

Stiftelsen är mycket kritisk till utredningen och skriver till de nuvarande ägarna av Westmannaturism, det vill säga länets kommuner och landstinget, att värdefull information är borttagen och sakfelen är många i utredningen.

Stiftelsen menar att ledningen för den nuvarande turistorganisationen inte har fått tillfälle att yttra sig, medan chefen för Västerås turistverksamhet, Lars Renvall, fått skriva sina egna kommentarer.

I den styrgrupp som enligt utredningen bör leda verksamheten i den nya organisationen finns bara en person som inte är från Västerås påpekar man i brevet där man också ifrågasätter vilken verksamhet som en enda person och en budget på två miljoner kronor skall kunna åstadkomma.

- Kommunerna kommer att bli djupt besvikna om man nu accepterar utredningsförslaget, säger Westmannaturisms vice ordförande Mariana Wallin som är starkt kritisk till utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".