Sprickor i bro i Västerås

I vår ska Stallhagsbron i Västerås repareras.

Det handlar om cykel- och gångbron som går över Sjöhagsvägen ner mot Lögarängen. Nu i januari går anbudsförfrågan ut och i april räknar man med att renoveringen ska starta för att vara klar i oktober.

I sprickorna kan man se kalkutfällningar, i kantbalken, där broräcker fäst. Om man inte renoverar så riskerar betongbitar att trilla ner på trafikanterna. Det säger broingenjören Kent Rapp på Västerås stad.

Den här renoveringen kommer att kosta i runda tal tre och en halv miljoner kronor av skattemedel. Den exakta summan går inte att säga nu, det beror på vilka anbud kommunen får in. Inför 2006 har kommunstyrelsen i Västerås tilldelat två miljoner extra för brounderhåll, annars skulle inte den här renoveringen vara möjlig.

Men trafiken under bron kommer att flyta som vanligt, och de stora arrangemangen ska inte hindras av den här brorenoveringen, säger Kent Rapp.

- Vi har bland annat power meet och det vill vi inte stoppa upp, säger Kent Rapp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".