Västmanland stod stilla under matchen

Sverige och Västmanland har stått still i flera timmar denna förmiddag. Det var förstås matchen Sverige - Nigeria som stoppade all aktivitet. Och det var ovanligt tomt även på kommunalrådsstolarna, det konstaterade P4 Västmanlands reporter Torbjörn Lindberg, som avstod delar av matchen för att ringa till våra folkvalda.
Vid rundringningen möttes han av idel telefonmeddelanden: 'ute på tjänsteärende', 'semester idag', eller 'inte anträffbar'. Det ska väl sägas att det kan vara högst troligt att några verkligen var på möten eller liknande - men visst var det ovanligt tomt på kommunalrådsstolarna denna fredagsförmiddag. Desto mer folk var det vid dom många storbildsskärmar som fanns uppsatta på en rad offentliga platser i länet liksom på pubar och krogar. Men, som sagt, många av länets tyngsta kommunpolitiker var inte på sina tjänsterum. Däremot var en av dem och fikade i ett fikarum utan TV, nämligen PO Nilsson i Arboga, medan länets tyngste råd - Åke Hillman - fanns på plats trots att matchen ännu inte var slut. Det skall väl erkännas att även P4 Västmanlands redaktion hängde framför TVn och följde dramatiken och jublade ena sekunden och svor högljutt den andra. Matchen som efter stor dramatik slutade 2-1 till Sverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista