IVH-damerna slog enkelt Stockholmspolisen

Irsta Västerås Handbolls damer hade inga som helst problem att vinna elitseriemötet hemma i Västeråshallen mot Stockholmspolisen. IVH vann med 34-16 (17-6)

Gästande Stockholmspolisen fick ett tufft besked strax innan match, före detta landslagsmålvakten Anna-Lena Pihl, med 113 landskamper tvingades avstå matchen. In kom istället 45-åriga Anne Karlsson, som inte stått en match på tio år. Det var självklart till IVH:s fördel och Stockholmspolisens nackdel.

Efter 18 minuters spel ledde hemmalaget med 12-2 och slog då av på takten.

- Tyvärr så kan det bli så ibland när man man leder med så mycket och känner att allt flyter på så kanske blir att man slappnar av lite, trots att man inte bör det, säger IVH:s bästa spelare, Mikaela Lindberg, som gjorde fem mål i matchen.

Så här säger hon om fortästtningen.

- Vi ska jobba vidare på träningarna och köra vårt och träna på att bli bättre fysiskt och mentalt för att orka slå även de bästa lagen.

Målbäst i hemmalaget var Jesscia Enström med åtta mål, varav tre på straff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".