VIK:s Patrik Juhlin var bra i matchen mot Växjö.

VIK vann knappt över Växjö

VIK Hockey tog tre poäng hemma i Rocklunda efter seger med 3-2 över Växjö Lakers.

En seg tillställning avgjordes i mitten av den sista perioden då VIK svarade för två mål inom loppet av en minut.

- Alltid skönt att vinna, men det kanske är lite sent att börja vinna de här jämna matcherna, säger VIK:s Patrik Juhlin.

Som vanligt den här säsongen när VIK Hockey är i farten så blir det jämna matcher. Onsdagskvällens möte hemma mot Växjö var inget undantag.

Hemmalaget var det klart bättre laget i den första perioden och snurrade friskt med gästerna från Småland som hade en lång resa i benen. Men VIK mäktade bara med att göra ett mål i den första perioden genom Patrik Zetterberg.

I den andra akten, som blev en avslagenb historia, lyckades gästerna utjämna efter att hemmalaget helt glömt bort att markera framför det egna målet. VIK hade stora problem att fullfölja det spel som man hade i den första perioden.

Samma viljelösa matchbild fortsatte i den tredje perioden fram till att VIK fick spela i numerärt överläge och Kalle Olsson kunde ge VIK ledningen efter ett viljemål. Minuten senare kom 3-1 genom junioren Patrik Berglund som gjorde sitt första mål i a-lagströjan.

Slarvigt spel i egen zon bjöd Växjö på en reducering men tre minuter kvar att spela, men närmare än så kom de inte.

Patrik Juhlin var den som var piggast i hemmalaget och han var nöjd med segern, men inser samtidigt att det kanske är lite sent att börja vinna de jämna matcherna.

- Vi har väl inte gett upp, men jag känner att det är lika bra att glömma det där kvalseriestrecket och försöka göra en bra avslutning så att vi kan gå rakryggade ut ur den här säsongen. Sen får vi se vad det räcker till, säger Patrik Juhlin.

Värt att notera från matchen mot Växjö var att rutinerade Fredrik Nilsson fick sitta på bänken under hela matchen till förmån för junioren Patrik Berglund, som spelade center i tredjeformationen och passade på att avgöra matchen.

Segern gjorde att VIK hoppade upp till sjunde plats. Tio poäng skiljer till Rögle som är fyra i tabellen och har spelat tre matcher mindre än Västerås.

***

Västerås-Växjö 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)
Första perioden:
1-0 (3.04) Patrik Zetterberg (Robin Persson, Niklas Lihagen).
Andra perioden: 1-1 (9.14) Jeremias Augustin (Martin Romö, Jonathan Persson).
Tredje perioden: 2-1 (11.45) Kalle Olsson (Patrik Juhlin) spel fem mot fyra, 3-1 (12.37) Patrik Berglund (Andreas Lindh, Jimmie Lindström), 3-2 (16.47) Aki Heino.
Skott: 33-27 (11-8, 10-12, 12-7).
Utv, Västerås: 3x2. Växjö: 4x2.
Domare: Mikael Lindqvist, Järfälla.
Publik: 1 269.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".