Fagersta ser möjligheter med plusjobben

Ett 20-tal arbetslösa fagerstabor kommer att erbjudas så kallade plusjobb i kommunens verksamheter.

Plusjobben är regeringens nya projekt för att hjälpa arbetslösa ut i arbetslivet - främst för den offentliga sektorn. De som anställs som plusjobbare ska ha varit inskriven vid arbetsförmedlingen i minst två år. Men det råder delade meningar bland kommunerna om hur man bäst ska använda tjänsterna.

I Fagersta är man också beredd att också erbjuda jobb inom den kommunala administrationen och inte enbart inom hemsjukvården och på den tekniska avdelningen, vilket annars är vanligt. Det säger kommunalrådet Stig Henriksson till P4 Västmanland.

Han hade dock helst sett att det hade varit frågan om vanliga anställningar och inte tidsbegränsade till två år, vilket det här är frågan om.

Plusjobben är regeringens nya anställningsstöd främst för den offentliga sektorn. Jobben ska vara arbeten som idag inte finns på respektive arbetsplats men ändå höja kvalitén. De som anställs som plusjobbare ska ha avtalsenlig lön och varit inskriven vid arbetsförmedlingen i minst två år. 20 000 nya jobb ska skapas i hela landet och av dom hamnar lite mer än 600 i Västmanlands Län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".