Curre tar över Leksand?

Västeråsaren Curt Lundmark är aktuell att ta över som tränare för elitserielaget Leksands IF. Idag ska han träffa klubbens ledning för att diskutera ett eventuellt samarbete.

- Vi har haft en dialog under hela säsongen och jag kommer bestämma mig idag, säger den före detta förbundskaptenen.

- Jag åker upp till Leksand för att ta en förutsättningslös diskussion med klubben, sedan får vi se vad det resulterar i, säger Lundmark till P4 Västmanland.

Leksand har haft en tung säsong i årets elitserie. Laget är tabelljumbo och får med största sannolikhet kämpa för sin elitseriestatus genom spel i kvalserien.

Senast Curre Lundmark stod i båset var 2000 då han försökte han rädda kvar VIK Hockey i elitserien. Nu handlar det om en ny räddningsaktion, nämligen Leksand. Om han nu tackar ja.

- Det måste kännas rätt för båda sidor för att jag ska tacka ja och det är det vi ska diskutera idag.

Längtar du tillbaka till båset?

- Jag har vistats i hockeybåset så många år och tycker fortfarande att det är roligt och det är ett spännande uppdrag i sig så det skulle kännas väldigt inspirerande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".