Torsten Lindström

E18 vid Sagån ska bli säkrare

I år eller nästa år ska den mycket olycksdrabbade sträckan på E18 mellan Sagån och Enköping börja byggas ut. Det sa infrastrukturminister Ulrika Messing när frågan debatterades i riksdagen idag.

- Jag är mycket mån om att vi fortsätter att bygga bort de mest farliga vägarna och sträckan mellan Sagån och Enköping är en sådan

- Jag kommer inte att flytta bort prioriteringen från Vägverkets nationella plan, utan nu ligger den under 2006-2007.

”Prioriterad” var honnörsordet i dagens debatt och det upprepades många gånger av infrastrukturministern.

Kristdemokraten och riksdagsledamoten Torsten Lindström från Hallstahammar ville ha beskedet att ombyggnaden skulle börja redan i år. Men något sådant löfte fick han alltså inte av ministern.

Han påpekade att byggstarten redan har skjutits upp många gånger och det var en frustrerad Torsten Lindström som kommenterade Ulrika Messings svar.

- Förra sommaren dog tre personer på den här sträckan. Att separera trafiken vore naturligtvis ett första steg, även om motorväg skulle vara det allra bästa.

- Då räcker det inte med att prata om prioriteringar när det är så mycket som är så prioriterat, det krävs mer än så. Det räcker inte att värna, det krävs också konkreta och tydliga signaler om att ”nu måste människoliv räddas på den här sträckan”, menade Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".