Bandy-VM ger klirr i Tillbergas kassa

Igår gällde det - efter ett halvårs förberedelser var det dags för Tillberga Bandy att arrangera tre matcher i Bandy-VM i Västerås. 

Nästan 3 600 åskådare på Rocklunda fick se Sverige förlora mot Ryssland med 5-4, och Tillbergas VM-general Svenke Borg hade en hektisk dag.

Tillberga Bandy hade innan VM-matcherna börjat kalkylerat med ett nollresultat.

Men när publiken strömmade in på Rocklunda till den stora drabbningen mellan Sverige och Ryssland så kunde Svenke Borg och övriga i Tillberga börja räkna in slantarna till klubbkassan.

När det gäller matchen så spelade Sverige strålande bandy i den första halvleken. Allt fungerade och efter 45 spelade minuter ledde svenskarna med 4-1 vilket var precis den marginal som krävdes för att passera Ryssland i tabellen och få enklare motstånd i semifinalen.

Men efter paus rasade allt. Ryssarna började åka skridskor och svenskarna hängde inte med. En halvtimme in i den andra halvleken var tremålsledningen uppäten och några minuter senare hade Sergej Lomanov gjort sitt andra mål för kvällen och Ryssland var i ledning.

Sverige lyckades inte med sin kvitteringsjakt utan Ryssland vann matchen och därmed även gruppen. Vilket betyder att Sverige får möta Finland i lördagens semifinal.

Bandy-VM, gruppspelsmatch

Ryssland-Sverige 5-4 (1-4)
Målen:
0-1 David Karlsson (19), 0-2 Daniel Mossberg (22), 1-2 Alexander Tiukavin (28), 1-3 Daniel Liw (29), 1-4 David Karlsson (34), 2-4 Alexander Tiukavin (47), 3-4 Misja Svesjnikov (50), 4-4 Sergej Lomanov (61), 5-4 Sergej Lomanov (73).
Publik: 3 593.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".