Fotbollspubliken sviker i Västerås

Nu under VM råder fotbollsfeber i hela världen, men västeråspubliken verkar inte ha drabbats. Intresset för fotbollens Superetta fortsätter i alla fall att sjunka...
Det är nu tredje året som Superettan spelas, och publikintresset i Västerås är sämre än någonsin. Jämfört med år 2000 har mer än fyra av tio åskådare valt att stanna hemma från VSK:s matcher i år. Nu i helgen nåddes bottenrekordet - endast 778 åskådare såg VSK:s match mot Brage. Björn Lindell, kanslichef i Västerås SK, säger till P4 Västmanland att alla lag i Superettan har problem med minskat publikintresse. - Vi inom VSK vet inte hur vi ska rätta till problemet, och det vet nog inte de andra lagen heller, säger Björn Lindell. Trots de dystra publiksiffrorna tycker Björn Lindell inte att det finns någon anledning att tänka om beträffande det nya fotbollstadium som planeras i Västerås. - Ett nytt stadium kommer att öka framtidstron för VSK och för alla västeråsare, säger Björn Lindell till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".