Kaktusfestivalen flyttar till Kungsör i sommar

Nu står det klart att arrangörerna har Kungsörs kommun med sig i festivalplanerna. I och med det stödet kommer festivalen att kunna hållas i Kungsör i sommar.

På kommunen är man positiva till arrangemanget, säger kommunalrådet Pelle Strengbom till P4 Västmanland, och man har beslutat att gå in med ett stöd på 30 000 kronor.

6000 kronor av dessa pengar är vad arrangörerna bett om i form av tjänster och service från kommunen. Resterande 24 000 kronor är ett bidrag.

Därmed kommer festivalen att hållas i Kungsör den 21-22 juli i sommar, enligt Niclas Hammarstöm som jobbar med festivalen. Vid Lockmoraområdet i Kungsör kommer man att ha mer utrymme än vad man haft i Köping.

- Det blir lite tillbaka till ursprungstanken. Att festivalen skulle höra till KAK och kunna hållas i vilken som helst av de tre kommunerna. Köping kändes lite litet, vi kan inte växa där, men det är möjligt att vi flyttar igen om några år, säger Niclas Hammarstöm till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".