149 miljoner till utbyggnad av E18

Nu är det klart att det blir fyrfilig motorväg på E18 från Västerås och västerut mot Köpingshållet fram till Västjädra. Regeringen har nämligen gett Vägverket tillstånd att tidigarelägga utbyggnaden av E18.

Västerås stad har nu fått klartecken av regeringen till att ge Vägverket ett räntefritt lån på 149 miljoner kronor.

- Det är mycket viktigt både för enskilda personer och för näringslivet att vi har en fungerande E18, både öster och väster om Västerås, säger Ulla Persson, ordförande i Västerås kommunfullmäktige

- Vi hoppas även att kunna bygga ut vägen mellan Enköping och Sagån, fortsätter Ulla Persson. Regeringen är positiv även om väverket säger att dom inte har några pengar för det ändamålet.

Avdelningschefen på Vägverket Region Mälardalen, Knut Hawby säger att det nu blir byggstart 1 september för sträckan Västerås - Västjädra och att den offentliga upphandlingen av vem som får bygga kommer ske inom kort. Dessutom kommer också Västerleden byggas om, säger Knut Hawby.

Joe Eriksson - polisinspektör på trafikpolisen i Västmanland, är positiv till ombyggnadsplanerna: 

- Det här är väldigt bra, för att vi få bättre flyt på trafiken. Vägen räcker inte till som den är idag och det är oftast problem fredagkvällar och söndagkvällar. Vägsträckan har problem med kökrockar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".