Protesterna fortsätter på Talltorp i Västerås

De boende på Talltorp i Västerås fortsätter protestera mot Västerås Stads planer på att ställa upp modulboende för stadens hemlösa i området.

Lars Lundqvist, som har sitt hus bara 50 meter ifrån den plats där ett av modulhusen är planerade att stå, säger att de boende dels är rädda för sina barns skull och dels för att det inte är en bra lösning för de hemlösa

- De här människorna behöver vård, omsorg och tillsyn. Det är något de inte får i de här modulhusen. Om vi dessutom tittar på erfarenheterna från Skultunavägen så vet vi att det blir bråk, framförallt med den så kallade ”svansen”, de personer som besöker de modulboende. Det blir bara fylla och bråk, tror han.

Enligt Lars Lundqvist så har de boende på Talltorp tagit upp problemen på Skultunavägen med tjänstemännen på Individ- och familjenämnden i Västerås, men att personalen inte vill kännas vid några svårigheter.

P4 Västmanland har sökt Mats Ericson, ordförande i individ- och familjenämnden i Västerås, för en kommentar utan att ha lyckats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".