Få lämnar salapolitiken

I Västmanland är Sala den kommun i länet där minst antal politiker sagt upp sitt uppdrag den senaste mandatperioden, 11 procent jämfört med Skinnskattebergs 28.

Men Salas kommunalråd Carola Gunnarsson är inte så övertygad om att just hennes kommun är så speciell.

- Nej, jag tror inte att vi är bättre eller sämre här i Sala, men jag hoppas att vi har en omsorg om varandra inom partierna så att vi hjälps åt att hitta de goda arbetsförutsättningarna.

I Sala kommun jobbar man aktivt för att försöka hålla kvar, framför allt yngre människor inom lokalpolitiken, säger Carola Gunnarsson.

- Vi håller nu på att diskutera vilken tid på dagen som vi ska ha kommunfullmäktiges sammanträden. Kan vi lägga det lite tidigare så att vi till exempel börjar klockan fem eller sex istället för klockan sju, som vi gör nu.

-Nu blir det väldigt många sena kvällar och det är jobbigt när man har småbarn och ska upp tidigt till jobbet. I alla nämnderna diskuterar man också arbetssättet så att man känner att det man tycker och tänker också får ett genomslag i politiken, säger Carola Gunnarsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".