Vinst för ABB - och aktieutdelning

Nettovinsten för ABB-koncernen blev 735 miljoner dollar under 2005. Det står klart efter att resultatet presenterades idag. Det blir till och med aktieutdelning till ägarna för första gången på flera år. Det verkar som motvinden har vänt.

- Det är naturligtvis roligt för mej och mina medarbetare att vi går med plus även på sista raden. Det säger Sten Jakobsson, chef för ABB Sverige.

Det verkar också som om asbestskadestånden i USA går mot sitt slut. En försiktig beräkning säger att den historien kan kosta ABB 2 miljarder kronor, innan den nu - troligen - tar slut om nån månad.

- Vi är förhoppningsfulla. Efter den 28 februari är det möjligt att överklaga, men vi hoppas att vi i slutet av mars får ett OK och kan lägga det här bakom oss, säger Sten Jakobss

ABB har i Västerås i dag cirka 4500 anställda, och i hela Sverige 8800 anställda.

Å även för personalchefen känns det lättare i dag.

- Nu känns det att det är betydligt mer luft under vingarna. Kanske ungefär på samma nivå som tidigare, inga större förändringar varken upp eller ner så vitt vi kan se nu. Det säger Lena Eliasson, personalchef för ABB i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".