Facket protesterar mot orimligt hög lön

Kommunal i Norberg tycker att den blivande socialchefen som har tillsatts får en orimligt hög lön - 79 500 kronor i månaden - trots det kärva läget för socialförvaltningen.

- Sådana här siffror är skrämmande för mig för jag tycker inte att någon är värd en sådan lön, säger fackförbundet Kommunals ombudsman Anita Pettersson.

Fackförbundet Kommunal protesterar också mot att den nuvarande socialchefen tvingas lämna sin post för att hon inte fått ordning på ekonomin. Man menar att det är fler än hon som är ansvarig för det kärva ekonomiska läget för förvaltningen.

Enligt Anita Pettersson är den nya socialchefens lön dubbelt så stor som kommunalrådets. Hon menar också att man för den summan skulle kunna få fem heltidsanställda kommunalarbetare.

Hon hon hoppas att den nye socialchefen hopar av när hon förstår vilken folkstorm som hennes lön skapat i Norberg.

Kommunalrådet Kent Persson konstaterar att det är förskräckligt mycket pengar, men söker man en person som skall skapa ordning och ekonomi i denna den största förvaltningen som kommunen har så får man acceptera de här kostnaderna, menar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".