Ekonomiska problem för Sala Hockey

Sala Hockey har problem med ekonomin.

Nu begär klubben anstånd med att betala en faktura från Sala kommun på 110 000 kronor, där merparten är hyran för ishallen under de gångna två säsongerna.

Sala Hockey har ett A-lag i division 3 och sju lag i olika ungdomsserier.

Ekonomsikt har man inte lyckats få intäkterna att överstiga räntor och amorteringar och andra utgifter för klubbens verksamheter.

Bingolottoförsäljningen har minskat och kostnaderna ökat.

Klubben pekar i ett brev till Kultur- och fritidsnämnden i Sala på det faktum att domararvodena blivit att tyngre att bära liksom lagavgifterna.

Sala Hockey hyr ishallen av kommunen på heltid, för att sedan i egen regi hyra ut till andra lag.

Ishallen för ett tiotal år sedan, just för Sala Hockey som då tog på sig uppdraget att marknadsföra och hyra ut hallen. I gengäld får man behålla de inkomsterna.

Klubben byggde också ett café, tillsammans med ett kansli, i anslutning till curlinghallen som ligger granne med ishallen.

Men nu föreslår man som en lösning på de ekonomiska problemen att Sala kommun tar över cafébyggnaden och istället låter klubben istället hyra även den.

I morgon, tisdag, ska Kultur- och fritidsnämnden diskutera klubbens önskemål om anstånd med betalningen av de 110 000 kronorna.

Senare i veckan ska man vid ett möte med klubbledningen försöka finna formerna för en framtida lösning som ger klubben möjligheter att bedriva sin verksamhet utan att ha kniven på strupen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".