Ny person anhållen i bilbrandsmordet

Den man som suttit häktad misstänkt för att ha mördat sin sambo i det så kallade bilbrandsmordet i Skinnskatteberg släpptes i går. I stället anhölls en annan man, från Lindesberg, misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död.
I förhör under gårdagen framkom det att den nu anhållne mannen vid flera tillfällen misshandlat kvinnan. Det skedde under en kortare tid som paret bodde tillsammans med den anhållne mannen och hans sambo. Den sista gången överlevde kvinnan inte misshandeln utan avled i det gemensamma husets garage. Den dödas sambo har berättat för polisen att han var den som placerade kroppen i bilen och tände på, men att han gjorde det under hot från den anhållne Lindesbergsbon. Sambon är nu misstänkt för skyddande av brottsling. Det var på kvällen den 30 maj som en privatperson upptäckte en bil som brann på en skogsväg utanför Skinnskatteberg. Under släckningsarbetet visade det sig att det låg en kropp i bilen. Obduktionen har visat att kroppen var en kvinnas och att hon sannolikt inte levde när branden startade. Utredningen kring mordet har lämnats över till Örebropolisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".