Just nu

Proffs kommer hem till Västerås

Cykelklubben Team Mälarenergi har förstärkts ytterligare inför den kommande säsongen.

Det är Danmarks-proffset Peter Lundblad som vänder hem till Västerås.

26-årige Lundblad, som har Västerås CK som moderklubb, har de senaste två säsongerna tävlat för danska Team Kvickly Odder.

Han ansluter till truppen direkt, och åker med till Spanien på försäsongsläger om två veckor.

- Peter är med från början och konkurrerar om platserna i laget på samma villkor som alla andra, säger teamets sportchef David Johansson i ett pressmeddelande.

- Jag är mycket glad åt att vi kunnat knyta till oss ytterligare en namnkunnig cyklist inför säsongsstarten, och mina förväntningar på Peter är i första hand bra insatser på internationella endagstävlingar, men hans egenskaper som cyklist blir förstås värdefulla även i Sverige.

Peter Lundblad själv är glad över kontraktet med Team Mälarenergi.

- Jag hade två kanonbra år i Danmark, men det sista året var det en del som inte stämde, framförallt fick jag inte den uppbackning jag hade förväntat mig.

- Jag letade nytt kontrakt och det fanns ett par danska lag som var intresserade, men när David hörde av sig nappade jag direkt på Team Mälarenergi som ju är Sveriges bästa lag.

- Jag vill ändå tacka Odder för mina år där och inte minst vill jag tacka Västerås CK som backat upp mig på ett bra sätt när jag tävlat i Sverige, säger Lundblad.