Västerås SK vill bilda riskkapitalbolag

Division 1-laget Västerås SK har planer på att bilda ett riskkapitalbolag, som ska hjälpa klubben att finansiera nya spelarvärvningar.

Idén ska diskuteras under klubbens årsmöte som hålls ikväll.

Enligt uppgifter till P4 Västmanland finns det redan flera intresserade som vill satsa pengar.

Att bilda riskkapitalbolag har blivit allt vanligare bland de stora svenska fotbollssklubbarna, och nu har alltså även VSK planer på att följa efter.

Ett riskkapitalbolag ger större möjligheter att värva spelare, då förmögna privatpersoner och affärsmän - oftast med hjärta i klubben - går in med pengar och hjälper föreningen att finansiera nyförvärv.

I gengäld äger de en del av spelaren, och får således en del av kakan den dagen spelaren säljs vidare.

Nu har alltså VSK Fotboll planer på att starta ett riskkapitalbolag, och enligt uppgift till P4 Västmanland så finns det flera gedigna VSK:are som är intresserade att satsa pengar i klubben.

Förhoppningen är att det ska generera nyförvärv redan till den kommande säsongen.

Det hela kommer att tas upp för diskussion under kvällens årsmöte, då det mesta dessutom tyder på att spelaragenten Anders Carlsson kommer väljas till ny ordförande i VSK Fotboll.

Carlsson är valberedningens enda alternativ, och enligt Göran Björk som sitter valberedningen har Anders Carlsson beslutat att släppa sin agentverksamhet - vilket är ett krav om han ska ta över posten som ordförande efter avgående Birger Jonsson.