Irsta Västerås överlägset i seriefinalen

Irsta Västerås herrar körde över Skånela i seriefinalen i division 1. IVH vann med förkrossande 40-20 och tog ett stort steg mot att få kvala till elitserien.

Den förväntade dramatiken i seriefinalen mellan Irsta Västerås och Skånela uteblev. IVH visade sig redan från start vara för starkt för gästerna från Märsta. Men att det skulle skilja 20 bollar mellan lagen var det nog ingen som trodde innan matchstart.

En förklaring till att Skånela var bleka är att laget drabbats hårt av förkylningar den gångna veckan. Flera av de spelare som var med i matchen mot IVH var krassliga vilket gjorde sitt till.

Men det är inte hela sanningen till de stora siffrorna utan IVH visade upp ett tätt försvarsspel och ett mångsidigt anfallsspel. Matchen avgjordes i praktiken redan i den första halvleken då IVH efter en någorluna jämn inledning sprang ifrån mot slutet.

Den andra halvleken blev bara en transportsträcka fram till slutsignalen. Segern innebär att IVH nu är fyra poäng före Skånela i tabelltoppen och har skaffat ett rejäl grepp om seriesegern som betyder kvalspel mot elitserien.

***

Irsta Västerås-Skånela IF 40-20 (19-11)
IVH:s mål:
Daniel Lindqvist 7, Rikard Norström 7, Love Asplund 5, Carl Wilén 4, Johan Moberger 3, Erik Pira 3, Mikael Carlsson 3, Ola Anto 3, Henrik Larsson 3.