Ingen ishall för KAIF nästa säsong

Sedan tidigare är det bestämt att en ny ishall ska byggas i Hallstahammars kommun.

Igår i kommunfullmäktige skulle man bestämma var den ska ligga, men oenighet gjorde att man inte kunde fatta något beslut. 

Socialdemokraterna och vänstern har föreslagit Trollebo IP i Hallstahammar, men de borgerliga vill ha hallen i Kolbäck och satte sig på tvären.

- Frågan lades på återremiss, så nu vet vi inte när det blir klart. Vi hade jobbar fram det här förslaget som vi tyckte var bra, säger Agneta Ivemyr, socialdemokratiskt kommunalråd i Hallstahammar.

Att man inte bygger tak över isplanen Vallmorinken beror på att miljön där är känslig på grund av att en vattentäkt finns i området. Enligt beslut från byggnadsnämnden i höstas ska Vallmorinken läggas ner efter den här säsongen.

Sedan tidigare finns en ishall inplanerad i översiktsplanen för Trollebo, men man har hittills inte haft pengar att bygga den.

Men Kolbäcks AIF:s Bo Jansson, säger till P4 Västmanland att klubben fortfarande hoppas på att Vallmorinken i Kolbäck drivs vidare också nästa år istället för att läggas ner enligt beslutet från i höstas.