Tuff vecka för snösvängen

Under tisdagen har snön ställt till med kaos i trafiken i morse när snön vräkte ner runt om i länet. Och all snön betyder ju också att snöröjningen har fått jobba ordentligt.

Den här veckan kan snön vålla vissa bekymmer för snöröjarna, eftersom prognoserna pratar om snö fram till lördag.

- Röjningen av gator och cykelvägar tar totalt sett 12 - 13 timmar att få undan allt. Enligt prognoserna ska det komma cirka 10 cm fram till lördag, i omgångar. Och det är lite oroligt hur vi ska fixa det där. Men det går väl, säger Lennart Björnberg, enhetschef på drift och underhåll på teknik och idrott i Västerås.

Märkligt nog var snöfallet i morse väldigt lokalt, i Västerås i alla fall. På öster och väster kom det rätt mycket, men i norra stan bara ett par centimeter. Det är just när snön faller flera dagar i rad som det kan bli bekymmer, det är enklare om allt kommer på en gång.

I Västerås budget så finns det drygt 20 miljoner kronor avsatta till snöröjning 2006. Man räknar alltså från januari till december och inte per vinter. Hur mycket pengar som går åt beror helt och hållet på hur mycket snö som faller.

- Det är ganska normala snömängder hittills. Sen kan det komma fler pådrag i mars och vi har höstmånaderna också, men jag ser ingen fara än i alla fall, säger Lennart Björnberg.