Ungdoms-SM har startat i Västerås

I helgen avgörs ungdoms och junior-SM i friidrott i Västerås. Uppåt 1200 ungdomar väntas att vara med och tävla där 72 svenska mästare ska koras.

Med andra ord en hektisk helg för arrangarsklubben Västerås FK:

- Det är en jätteapparat eftersom det kräver så mycket ideella krafter som hjälper till, säger VFK:s sportchef Peter Holmroos.

Det är ett oerhört späckat schema som pågår under hela helgen i friidrottshallen i Västerås.

Det handlar om fyra olika åldersklasser pojkar och flickor och nio grenar i varje klass vilket betyder uppåt 1 800 starter när framtidens friidrottsstjärnor gör upp om medaljerna.

- Tävlingarna håller bra klass. Sverige är i och för sig inte i världsklass när vi är i ungdomsåldern, men som det har sett ut de senaste åren som kommer vi i 19-20-årsåldern och det är ju bättre än att vara i världsklass när man är 15, säger Peter Holmroos.

När det gäller hemmaklubben så har dom satt upp ett mål på fem medaljer.

Dom största chanserna hittar vi hos Eveleina Lunner 60 meter Felix Silvebäck-larsen 60 häck, kulstöterskorna Matilda Gunnarsson och Jenny johansson och dessutom trestegshopperskan Camilla Eriksson som tror att formen är på väg.

- Det har inte gått så jättebra i vinter, men det börjar lossna nu. Jag hoppar bra på träningarna och jag siktar på medalj, säger Camilla Eriksson som tävlar i klassen F19.