Sala Silvergruva nominerad till turistpris

Sala Silvergruva har nominerats till Barnens Turistpris 2006, i tävlingsklassen Bästa turistanläggning. Men silvergruvan tävlar mot hårt motstånd, bl a Astrid Lindgrens Värld, Kolmården och Liseberg.

Priset i tävlingen är ära och berömmelse.

Barnens Turistpris 2006 är nyinstiftat av Barnens Turistguide, en hemsida som vänder sig till familjer som planerar semester både inom och utom Sverige.

Vinnaren presenteras i samband med TUR-mässan som startar den 23 mars.

Motiveringen till Silvergruvans nominering lyder:

”På Sala Silvergruva får både knoppen och kroppen arbeta. Kunniga guider berättar med inlevelse om gruvdrängen Jöns och hans loppor, om fladdermössen som lever i gruvans mörka orter och om hur gruvarbetarna klättrade på trästegar för att komma ned till sin arbetsplats. På ett pedagogiskt men lekfullt sätt upplever barnen hur livet vid gruvområdet såg ut. På med slokhatten, ned i gruvans mörka orter och lyssna riktigt noga - kanske hörs ekot efter gruvarbetarnas sång? Genom spännande och minst sagt annorlunda aktiviteter lär sig barnen den viktiga och häftiga historien om livet förr. Med sin unika miljö, spännande aktiviteter och guider som brinner för sin gruvhistoria är Sala Silvergruva en självklar vinnare av Barnens Turistpris 2006.”