Parkerade bilar stoppar snöröjning i Fagersta

Det är inte bara att pengarna börjar ta slut som bekymrar de ansvariga för snöplogningen i våra kommuner: De som plogar kan inte göra sitt jobb när de boende parkerar efter gatorna.

Som vi redovisat i tidigare nyhetssändningar så har många kommuner i länet slut på dom medel man satt av till snöröjningen.

Ingen hade förväntat sig att det skulle bli en så hård och snörik vinter. Men med snön kommer också andra problem, alltså inte enbart höga kostnader, säger Harold Nilsson som är förbundsdirektör för Fagersta och Norbergs gemensamma teknikförvaltning.

- Ett stort problem är att fagerstaborna parkerar sina bilar så att vi inte kommer fram med snöröjningsfordonen, säger han.

Och blir situationen alltför besvärlig får polisen gripa in, för det går inte att backa med plogbilar med dubbla vingar på trånga gator.

- Det är väldigt frustrerande för killarna att inte kunna göra sitt jobb. Ibland blir det så trångt så inte ens vanliga fordon kommer förbi, med snövallarna som blir på sidorna av vägen. Då är det omöjligt att komma fram med en plog, säger han.