Skralt med pengar i VSK bandys kassa

I dag söndag spelar Västerås SK sin sista hemmamatch på Rocklunda för den här säsongen mot Hammarby i den fjärde semifinalen.

Men trots att klubben bara budgeterat med en kvartsfinal så kommer inte bonusinkomsterna från semifinalerna och en eventuell final ge något större plus i kassan.

- Vi får det svårt att gå ihop i år också beroende på att publikintäkterna varit mycket lägre än vi räknat med, säger VSK:s ordförande Mats Andersson.

De två semifinalerna på Rocklunda värderas till 600 000 kronor i intäkter. Lägg därtill en eventuell finalplats som ger minst 175 000 kronor extra. Men trots det riskerar VSK:s slutsiffra den här säsongen att lysa i rött.

Något som är oroväckande enligt Mats Andersson.

- Klart att det är allvarligt och det här är vad styrelsen jobbar hårdast med just nu. Hur vi ska kunna förändra kostnadssidan, säger Mats Andersson.

Men den ekonomiska situationen kommer inte att påverka spelartruppen inför nästa säsong.

- Nej där resonerar vi tvärtom att är det någonstans vi ska våga satsa på så är det de som är på planen. Däremot så kan vi se över allt från marknadsföring till anställningar vi har inom föreningen. Vi måste hitta ett åtgärdspaket som gör att vi står på en tryggare grund.

En bra ingrediens i ett sådant paket skulle självklart vara ett nytt SM-guld.

- Ja, det vore fantastiskt från det sportsliga via alla som jobbar i föreningen till publik och sponsorer, säger Mats Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".