'Fler poliser till Köping' krav från (s)

Som vi berättat tidigare har socialdemokraterna i Köping skrivit ett öppet brev till polismyndigheten i Västmanland. Budskapet lyder: 'fler poliser i Köping - folk är oroliga för den ökande brottsligheten'.
Socialdemokaternas ordförande i Köping Annika Skoogh säger till P4 Västmanland att många invånare är oroliga. Och det tycks finnas en del anledning till oro. Brottsligheten i Köping har ökat med 56 procent sedan förra året. Våldsbrott som rån har ökat dramatiskt, medan misshandelsfallen ute på stan ligger på samma nivå som förra året, 33 fall första halvåret. Inbrotten har ökat liksom bilstölderna som är fem gånger fler än förra året. Och antalet poliser i yttre tjänst är litet: fyra personer i hela KAK-området på helgkvällarna och 12 på vardagarna. Tommy Andersson, närpolischef i Köping, håller med om att situationen är bekymmersam. Men han säger också till P4 Västmanland att han inte tycker att människor behöver vara oroliga när de går på stan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".