Per Bäckman tror att Hockeyallsvenskans förslag kan ställa till problem.

Per Bäckman gillar inte Hockeyallsvenskans värvningsförslag

Nu har lagen i Hockeyallsvenskan tröttnat på att elitserien värvar dom bästa spelarna mitt under brinnande säsong.

De allsvenska klubbarna har gått ihop och ska lämna in ett förslag till Svenska ishockeyförbundet inför nästa säsong där ingen spelare får värvas efter den 20 oktober.

- Som förslaget är utformat tror jag att det kan ställa till mycket problem, säger VIK Hockeys tränare Per Bäckman.

Under den gångna säsongen har det öppnats värvningsfönster under förutbestämda veckor. Då har det varit fritt fram att värva spelare något som elitserielagen har utnyttjat.

Men nu vill klubbarna i allsvenskan få ett stopp på spelaromsättningen under pågående säsong.

Förslaget är att värvningar bara får ske fram till den 20 oktober och förhoppningen är att klubbarna genom sina distrikt ska få igenom idén vid hockeyförbundets årsmöte i juni.

Men VIK:s tränare Per Bäckman tror att Hockeyallsvenskans förslag kan ställa till problem.

- Det har ju trots allt fungerat bra om någon spelare har fått lite istid i en elitserieförening så har han kunnat gå ner till en allsvensk klubb, säger han.

- Men däremot så måste eliserieföreningarna betala en bra penning om de vill ha en spelare och inte bara det här utbildningsbidraget som man nu får och är helt värdelöst.

Per Bäckman tror att svensk hockey kommer utarmas om inte klubbarna som fostrar talanger får betalt för det. Och enligt honom så kommer inte föreningarna till slut orka producera spelare.

- Får du 500 000 för en talang så blir det otroligt inspirerande att satsa ännu mer resurser på bra tränare och lägga ner mer tid på sin verksamhet, säger VIK-tränaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".