Alkohollagstiftning inte bara begränsning i Skinnskatteberg

- Alkohollagstiftningen är ett viktigt styrmedel när det gäller tillgängligheten av alkohol i ett samhälle. Men vi vill gärna se möjligheterna för våra näringsidkare.

Det säger kommunalrådet Måna Mattsson i Skinnskatteberg med anledning av den kritik som kommunstyrelsens arbetsutskott fått.

Kritiken kom sedan Restaurang Stationen fått serveringstillstånd i den nya bowlinghallens lokaler.

Är ett gäng arbetskamrater som tillbringar en kväll på bowlinghallen i Skinnskatteberg att betrakta som ett slutet sällskap?

Det anser kommunstyrelsens arbetsutskott i kommunen och ger en krögare serveringstillstånd i två lokaler i anslutning till hallen.

- Vi tycker vi har tagit ett riktigt beslut. Alkohollagen ska inte bara begränsa, men den sätter ramar. Det är ju viktigt att ungas tillgång till alkohol begränsas, men vi vill också gärna se möjligheterna för våra näringsidkare att kunna ha en bra verksamhet, säger Måna Mattsson

Men alkoholhandläggaren anser att politikerna handlat fel.

Det är Restaurang Station som fått tillstånd att servera mat och dryck i bowlinghallen några hundra meter bort. Upp till 50 tillfällen har man fått tillstånd för.

Men det finns en rad brister i politikernas beslut anser alkoholhandläggaren Stefan Lindholm som yrkade på avslag. Det finns exempelvis inget restaurangkök i de aktuella lokalerna vilket alkohollagen kräver, enligt Lindholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".