Västerås flygplats blir av med statligt stöd

Flygplatsen i Västerås kommer att mista sitt statliga stöd, enligt trepartiuppgörelsen i transportpolitiska propositionen. Orsaken är att resvägen till Arlanda är under två timmar med andra färdsätt, vilket är kriteriet.

Tidigare idag har vi berättat att Västerås flygplats enligt ett förslag till regeringen skulle få driftsbidrag motsvarande en miljon sjuttio tusen kronor. Men så verkar det alltså inte bli.

Jörgen Johansson, centerpartiets riksdagsledamot från Arboga, är besviken på regeringen.

- Jag tycker det är självmål från regeringen. Man har ingen förståelse alls för regeringen för näringslivet och den utvecklingen som vi tveklöst behöver i Västerås och Västmanland, säger Jörgen Johansson. 

- Blir flygplatsen av med det här stödet så är väl en nedläggning ofrånkomlig. För man det resonemang som regeringen gör, då måste man också se till att det finns bra kommunikation till Arlanda och det vi redan idag att det inte gör alls, avslutar Jörgen Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".