"Bandyfinalen ska vara kvar i Uppsala!"

Både Västerås och Göteborg har ansökt om att få ta över SM-finalen i bandy när kontraktet går ut för Uppsala nästa år. Men Uppsalas bandygeneral, Solveig Nilsson, tycker - som väntat - inte att det är någon bra idé.
- I Göteborg har de ju ingen bandykultur alls, och inget intresse av bandy heller, säger Solveig Nilsson. Hon kan inte förneka att Västerås ligger lika bra till som Uppsala rent geografiskt, men tror inte att Västerås har plats för tillräckligt många åskådare. I avtalet som Uppsala står det att arenan ska kunna ta emot 18 000 åskådare. De senaste åren har det varit kring 21 000 människor på Studenternas på SM-finalen. - När jag var i Västerås på ett bandy-VM så tog man bara emot cirka 10 000 personer, säger Solveig Nilsson. Att SM-finalen ska vara kvar i Uppsala, det tycker hon absolut. - Vi ska kämpa för det i alla fall, säger Uppsalas bandygeneral. Än så länge är ingenting bestämt. I höst ska förbundet sätta sig med de inblandade och diskutera, enligt Seppo Vaihela, ordförande i Svenska Bandyförbundet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista