Trio blev Årets Företagare i Hallstahammar

Årets Företagare 2005 i Hallstahammar har utsetts. Det blev Christer Laurén, Uno Kruse och Torsten Isaksson, som tillsammans driver Irstaskåp AB.

Utmärkelsen delas ut av Företagarna och kommunen, till en företagare som under året utfört en prestation på orten och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

Motivering:

”Genom att föredömligt visa sitt engagemang och ett gott entreprenörskap har årets företagare Christer Laurén, Uno Kruse och Torsten Isaksson säkrat industriproduktionen i Hallstahammar.

Irstaskåp AB är ett företag, med ett framsynt koncept, nischat mot servicebilar av pick-up typ och lätta lastbilar där Irstaskåp skapar goda affärer utifrån bilindustrins outsourcing intentioner. Trion har dessutom bidragit till företagande i Hallstahammar genom att låta ytterligare företag inom samma nisch etablera sig i den egna fastigheten. Härigenom kan ett kluster av underleverantörer till bilindustrin skapas.

Genom handlingskraft och nytänkande tillför trion företagandet nya dimensioner. Ett sunt företagande leder till tillväxt som ger välstånd”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".