Pengar till MdH

Regeringen har beslutat att fördela 30 miljoner kr i stöd till högskolereformen 2007. Pengarna kommer bland annat att gå till landets högskolor och universitet, och Mälardalens högskola får 800.000 kronor.

Reformen innebär skärpta krav, höjd kvalitet och fördjupad internationalisering av den högre utbildningen, och pengarna ska stödja och underlätta detta mycket omfattande arbete.

Tidigare i veckan fick Mälardalens högskola ett gott omdöme av Högskoleverket när de redaovisade sin granskning av ämnet litteraturvetenskap. Särskilt lyfter man fram nöjda studenter och bra lärare. Biologiundervisningen fick däremot sämre kritik.

Den reformerade strukturen kommer att bidra till svensk högre utbildnings kvalitet, jämförbarhet, attraktivitet och gångbarhet internationellt. Detta görs framför allt mot bakgrund av Sveriges deltagande i den så kallade Bolognaprocessen som ska främja internationella studieutbyten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".