Luttrop svarar på kritiken från Rickman

Lars Luttrop anser att Gunila Rickman har missuppfattat kritiken mot henne. När till och med medarbetarna på överförmyndarens kontor sjukskriver sig eftersom hon är chef där, så tyder ju det på att kritiken kommer från flera olika håll, men det tycks inte Rickman förstå, säger Lars Luttrop till P4 Västmanland.
I en radiointervju tidigare i morse påstod Gunila Rickman även att Luttropp ljugit under kommunfullmäktigesammanträdet i Västerås igår. Luttrop sa att den ansträngda situationen på överförmyndar-myndigheten i Västerås har diskuterats på överförmyndarnas årsmöte, något som Rickman ansåg var en lögn. Men Lars Lutrop säger till P4 Västmanland att frågan var uppe i styrelsen inför årsmötet i Ronneby den 10 juni och att även Justitieombudsmannen, JO, var där och redogjorde för antalet prickningar som överförmyndarna runt om i landet har fått. Västerås har flest prickningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".