Nya problem med inställda tåg

Mängder med tåg i Mälardalen är inställda idag, och problemen har pågått flera dagar. Det gäller ett tiotal- tåg på sträckan Västerås-Fagersta, men också tåg mellan Västerås, Norrköping och Sala. Tre Reginatåg har problem med motorerna, men tågstoppen beror också på personalbrist.
De senaste dagarna har mängder med tåg varit inställda i Mälardalen, och problemen fortsätter i morgon. Stämningen är uppretad på centralstationen i Västerås, där resenärerna får åka buss i stället för tåg till Fagersta. En resenär säger till P4 Västmanland att det innebär problem för henne som åker varje dag. Hon alltid tar bilen när hon vill vara säker på att komma fram i tid. Tre av de omdiskuterade Reginatågen, som i vintras hade problem med kylan, står nu stilla med motorproblem. Dessutom saknas både tåg och personal. Problemen har pågått länge, och för personalen som måste förklara, är det fruktansvärt jobbigt, säger stationsvärden Bjarne Holmberg till P4 Västmanland. Han berättar att människor i ren ilska slagit sönder rutor på stationen, och att personalen går på knäna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista