Borgerliga bildar allians i Skinnskatteberg

Nu går de fyra borgerliga partierna i Skinnskatteberg samman i en allians inför valet.

Centerpartiet, moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna har en tredjedel av mandaten i fullmäktige men hoppas på framgånger i höstens val sedan socialdemokraterna är splittrade efter att tre tunga namn plockades bort på deras kommunalvalslista.

- Vi har upptäckt att det finns så mycket i kommunalpolitiken som stämmer mellan olika partier, och egentligen spelar inte ideologin så stor roll som det sunda förnuftet. Och om vi vill ha Skinnskattebergs kommun kvar så måste vi jobba hårt för att få att få ett bra program som går att genomföra, säger Vanja Leneklint (fp), taleskvinna för alliansen.

Ett av de tunga socialdemokratiska namnen som försvinner är kommunalrådet Måna Mattsson. En annat etablerat namn, Sune Larsson, har bildat ett nytt parti och honom hoppas den borgerliga alliansen kunna knyta till sig i någon form.

Folkpartiets Vanja Leneklint räknar med att de tio mandat som alliansen sammanlagt har i fullmäktige idag kan bli betydligt fler. Ett gemensamt program kommer att presenteras innan sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".